Povratak originalnom

Piaggio Ape coffee mobile

Ape Piaggio coffee mobile originalan je spoj dvaju talijanskih simbola: poslijeratne ikone među prijevoznim vozilima Piaggio Ape i savršenstva arome Made in Italy kave. Kombinacija je ovo koja je legendarnom vozilu upravo omogućila da još jednom proživi svoju revolucionarnu mladost.
Prije točno 70 godina, davne 1948. godine talijanski Piaggio lansirao je prvi model svoje “pčele” (tal. ape). Njihov poznatiji proizvod, Vespa (osa) svojom je jednostavnošću već osvajala srca Talijana, a uskoro će i u Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji postati simbolom slobode kretanja i jednostavnosti upravljanja u prometu.

Enrico Piaggio (22 February 1905 – 16 October 1965)

POSTRAGA ZA EKONOMIČNOM VOZILOM

Dok je Vespa bio dostupan i vrlo praktičan način prijevoza osoba, u ratom razorenoj Italiji postojala je još veća potreba za jednostavnim i ekonomičnim vozilom kojim će se moći prevoziti materijali za izgradnju, dostavljati roba i namirnice. Velika vozila bila su nezgrapna za uske uličice talijanskih starih gradova, pa su vlasnici trgovina i trattoria, ali i svi drugi morali do svojih objekata dostave vršiti kolicima ili noseći na rukama.

VESPA

Razvikana Vespa je tako dobila treći kotač i stražnji otvoreni prostor za teret, te je novom Piaggio modelu nadjenuto ime Ape. Bilo je to izvanredno rješenje za uske prolaze i male uličice u koje druga vozila nisu mogla prići. Očekivano, pristupačna Piaggiova trokolica postala je pravi hit, pa je narednih godina usavršavana: dobila je najprije otvorenu, a kasnije i zatvorenu kabinu za vozača, veću kubikažu motora, grijanje u kabini i druge prednosti, te je do danas zaživjela u 25 modela i mnogobrojnim verzijama, ovisno od primjene – s otvorenim teretnim prostorom, zatvorenim furgonom, motorizirane rikše, taksija za prijevoz putnika i drugih. Ovo malo, ali svestrano vozilo vrlo brzo je postalo i do danas ostalo sastavni dio talijanske svakodnevice, te je baš kao i njegova starija sestra Vespa simbol talijanske poslijeratne automobilske industrije.

TREND “STREET FOOD-a”

Sve popularniji trend street fooda i pokretnih trgovina našao je još jednu “misiju” za legendarnu Piaggiovu pčelicu. Prepoznatljivi retro look ovog vozila savršeno odgovara svakom mobile shop konceptu, pri čemu u duhu talijanskog perfekcionizma, savršenu kombinaciju predstavljaju Piaggiov Ape karakterističan vintage štih s vrhunskom kvalitetom talijanske kave.

Upravo takvu kombinaciju pronašao je i Automatic servis, pa svi oni koji žele kušati vrhunske arome najkvalitetnijih talijanskih brendova kave u autentičnom i vrlo originalnom talijanskom okruženju – Ape Piaggio Coffee Mobile Automatic servisa pronaći će na nadolazećim sajmovima ugostiteljske opreme.

SLIJEDEĆE LOKACIJE APE MOBIL-A

13.07.2018-Formula driver Učka

17-19.08.2018-Trka na prstenac Barban

09.09.2018-Subotina po starinski Buzet