Project Description

DRAGO MI JE, JA SAM KAVA

I DOLAZIM IZ…

Dok smo kavu nekada primarno shvaćali samo kao malo gorču ili malo slađu, danas je sama proizvodnja ali i priprema otišla daleko naprijed. Kava se razlikuje u nijansama pa tako različite okuse može imati kava unutar nekoliko metara razlike u nadmorskoj visini na istoj plantaži.

Osim same proizvodnje, gdje osim mikrolokacije ulogu ima i niz drugih uvjeta, veliku je promjenu u poimanju kave učinila i sama edukacija osoblja koje priprema kavu, barista. Oni će danas u  svakom boljem objektu moći preporučiti kavu sukladno željama i preferencijama gosta, koja će biti upravo savršena za njegovo nepce, gotovo kao sommelier vino u restoranu.

Danas se kava više ne proizvodi samo u nekoliko zemalja, već dolazi iz različi- tih područja ekvatora te iz Kine i Nepala, i upravo je to najveće bogatstvo šarolikog i ipak nedovoljno poznatog svijeta kave.

Zato ako želite svojim gostima ponuditi nešto posebno, upoznajte najbolje kave, njihove okuse i svojstva.