Opći uvjeti poslovanja

Automatic ServisAutomatic ServisAutomatic ServisAutomatic ServisAutomatic ServisAutomatic Servis

1. OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakonu o zaštiti potrošača (NN 19/22), Zakon o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18, 126/21), Zakon o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14, 32/19), te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu. Prodavatelj/Trgovac je tvrtka Automatic servis d.o.o., Naselje Baraka 7, 52420 Buzet.

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike aparata u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u web shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Automatic servis d.o.o. zadržava pravo informirati Vas o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Ukoliko se naručeni proizvodi prodaju do zaprimanja uplate na naš račun obavijestit ćemo kupca te mu ponuditi sličan proizvod ili vratiti novac. U slučaju nemogućnosti isporuke traženih i uplaćenih artikala po ponudi ili web shop narudžbi trgovačko društvo Automatic servis d.o.o. obvezno je vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) koja je isti položio na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih artikala. Automatic servis d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Automatic servis d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Automatic servis d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje Automatic servis d.o.o.

Stranice www.automatic-servis.hr su u vlasništvu tvrtke Automatic servis d.o.o. Za vrijeme korištenja www.automatic-servis.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Automatic servis d.o.o. zadržava pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja sukladno zakonu u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

 

2. UVJETI KUPNJE

 

OPĆE ODREDBE


Internetska stranica www.automatic-servis.hr je u vlasništvu trgovačkog društva Automatic servis d.o.o.

Automatic servis d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.automatic-servis.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.automatic-servis.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.automatic-servis.hr u skladu s njima.

Pristup na internetske stranice www.automatic-servis.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke www.automatic-servis.hr koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Automatic servis d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u najkraćem mogućem roku.

Automatic servis d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave.

Korisnici odnosno kupci su dužni prije početka korištenja web stranice www.automatic-servis.com (dalje: web stranice) vlasnika AUTOMATIC SERVIS d.o.o. upoznati se s Općim uvjetima poslovanja web stranice. Ukoliko imaju dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Opće uvjete poslovanja, mogu se obratiti na adresu e-pošte info@automatic-servis.hr. Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Opće uvjete poslovanja web stranice www.automatic-servis.com, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne web stranice te usluga koje se putem nje pružaju. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim, dužan je prestati koristiti web stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.

 

OSNOVNI POJMOVI


U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke, prihvati uvjete poslovanja i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.automatic-servis.hr.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

KAD JE PRAVNA OSOBA KUPAC, PRIMJENJUJE SE Zakon o obveznim odnosima.

Potrošački ugovor o kupoprodaji – ugovor kojim trgovac prenosi ili se obvezuje prenijeti potrošaču robu u vlasništvo, a potrošač plaća ili se obvezuje platiti mu cijenu, uključujući bilo koji ugovor koji za predmet istodobno ima robu i uslugu.

 

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST


Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Izrazi koji se koriste a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se na ženske i muške osobe.

 

CIJENA


Automatic servis d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

Automatic servis će, sukladno svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, Automatic servis d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA


Podaci o proizvodima na www.automatic-servis.hr sačinjeni su temeljem interne baze podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Automatic servis posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

U slučaju da željeni proizvod ne bude dostupan, AUTOMATIC SERVIS će Kupcu vratiti uplaćeni novac.

 

 

NARUČIVANJE I ISPORUKA


Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o potvrdi narudžbe (primitku elektroničke poruke koja sadrži ponudu kupca) i slanju paketa.

Naručenu robu moguće je platiti po ponudi ili pouzećem. Usluga dostave za artikle ponuđene na ovoj mrežnoj stranici dostupna je samo u Republici Hrvatskoj.

Prilikom preuzimanja narudžbe dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža.

Ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom prihvata ponude kupca, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 5 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) po primitku uplate kupoprodajne cijene, osim kod plaćanja proizvoda pouzećem. Ako kupac odabere način plaćanja pouzećem, ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom prihvata ponude, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 5 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji. Proizvod će biti dostavljen kupcu na teritoriju Republike Hrvatske u roku od 8 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni).

Sve narudžbe proizvoda ovise o dostupnosti. Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju isporuka će biti izvršena odmah po primitku narudžbe.

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će Kupca obavijestiti (elektronskim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu.

Ukoliko Kupac nakon 20 dana od dana predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

Za web narudžbe iznad 1.000,00 kuna za pakete koji teže manje od 10 kilograma dostava je besplatna za područje unutar Republike Hrvatske. Za sve ostale narudžbe, dostava se plaća prema postojećem cjeniku ovlaštenog Dostavljača koja se obračunava putem web stranice ovisno o težini i količini predmeta u Košarici kupca. Cjenik i upite o cijenama dostave možete zatražiti putem našeg službenog maila.

 

RAČUN


Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom, a naknadno putem pošte ili na E – mail na zahtjev kupaca.

Račun R1 kupac je dužan zatražiti prilikom ispunjavanja narudžbe, naknadni zahtjevi za R1 računom neće biti uvaženi.

 

JAMSTVO I GARANCIJA


Za pojedine proizvode dajemo isprave kao što su jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje, upute za uporabu, popis ovlaštenih servisa, upozorenje o mogućoj opasnosti pri uporabi.

Ukoliko jamčimo za pojedini proizvod uz isti prilažemo jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu. Time se smatra da je kupac na jasan i razumljiv način unaprijed obaviješten o podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

Uz svaki proizvod za koje se daje jamstvo navedeni su jamstveni rokovi.

Ako stvar ne zadovoljava određenu specifikaciju ili druge zahtjeve koje je prodavatelj odnosno proizvođač jamčio, kupac može zahtijevati popravak ili zamjenu stvari tijekom jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.

U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari. Međutim, kad je izvršena zamjena stvari ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene odnosno od vraćanja popravljene stvari. Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.

Na jamstvo se na odgovarajući način primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima, i to članci 423. do 429.

 

3. REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan uputiti reklamaciju i to e-mailom na prodaja@automatic-servis.hr, ili pismenim putem pošte u roku od 14 dana primitka proizvoda.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje, odmah nas obavijestiti jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Sve navedene pritužbe riješit ćemo u dogovoru s naručiteljem, odnosno primateljem robe.

Reklamacije uvažavamo prema specifikaciji proizvođača za proizvod koji ste kupili. Svaki proizvod koji se reklamira ide u ovlašteni servis na pregled. Proizvode u trgovini ne mijenjamo prije nego ih pregleda ovlašteni servis. Proizvode u trgovini nećemo ispitivati na osnovnu funkcionalnost niti ćemo detektirati kvar na licu mjesta.

Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik za Hrvatsku. Neispravni uređaj možete odnijeti direktno u ovlašteni servis ili zatražiti prikup od strane Prodavatelja. Prilikom prijave neispravnog proizvoda obavezno je priložiti kopiju računa, jamstveni list, opis kvara te kompletnu dokumentaciju.

U obavijesti o nedostatku stvari potrošač nije dužan potanje opisati nedostatak. Ako se radi o trgovačkom ugovoru, kupac je dužan opisati nedostatak.

Ako obavijest o nedostatku koju je kupac pravodobno poslao prodavatelju preporučenim pismom, mailom, zakasni ili uopće ne stigne prodavatelju, smatra se da je kupac ispunio svoju obvezu da obavijesti prodavatelja.

U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili pohabanosti uređaja, te oštećenja nastala ukoliko se Kupac nije pridržavao uputstva o rukovanju.

 

MATERIJALNI NEDOSTATCI


Za slučaj materijalnih nedostataka na stvari, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima.

Sukladno važećim propisima Republike Hrvatske, na nedostatke ispunjenja obaveza primjenjuju se važeći propisi Zakona o obveznim odnosima kojima se reguliraju odgovornosti za materijalne nedostatke proizvoda, nedostatke za koje prodavatelj ne odgovara, i ostali propisi istog zakona primjenjivi na ovom području.

(1) Nedostatak postoji:

1) ako stvar ne odgovara opisu, vrsti, količini i kvaliteti odnosno nema funkcionalnost, kompatibilnost, interoperabilnost i druge značajke kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji,

2) ako stvar nije prikladna za bilo koju posebnu namjenu za koju je potrebna kupcu i s kojom je kupac upoznao prodavatelja najkasnije u trenutku sklapanja ugovora te u odnosu na koju je prodavatelj dao pristanak,

3) ako stvar nije isporučena sa svom dodatnom opremom i uputama, uključujući upute za instalaciju, kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji ili

4) ako stvar nije isporučena s ažuriranjima kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji.

(2) Osim nedostataka iz stavka 1. ovoga članka nedostatak postoji i:

1) ako stvar nije prikladna za upotrebu u svrhe za koje bi se stvar iste vrste uobičajeno koristila, uzimajući u obzir sve propise Europske unije i propise Republike Hrvatske, tehničke standarde ili, ako takvih tehničkih standarda nema, primjenjive kodekse ponašanja u određenom području ako oni postoje,

2) ako stvar ne odgovara kvaliteti i opisu uzorka ili modela koji je prodavatelj stavio na raspolaganje kupcu prije sklapanja ugovora,

3) ako stvar nije isporučena s dodatnom opremom, uključujući ambalažu, upute za instalaciju ili druge upute, čiji primitak kupac može razumno očekivati,

4) ako stvar ne odgovara količini ili nema ona svojstva i druge značajke, uključujući one koje se odnose na trajnost, funkcionalnost, kompatibilnost i sigurnost, koji su uobičajeni za stvar iste vrste i koje kupac može razumno očekivati s obzirom na prirodu stvari te uzimajući u obzir sve javne izjave koje su dali prodavatelj ili druge osobe u prethodnim fazama lanca transakcija, uključujući proizvođača, ili koje su dane u njihovo ime, osobito u oglašavanju ili označivanju,

5) ako je stvar nepravilno instalirana odnosno montirana, a usluga instalacije odnosno montaže čini dio ugovora o kupoprodaji i obavio ju je prodavatelj ili osoba za koju on odgovara ili

6) ako je stvar za koju je bilo predviđeno da je instalira odnosno montira kupac nepravilno instalirana odnosno montirana od strane kupca, a nepravilna instalacija odnosno montaža posljedica je nedostatka u uputama koje je dostavio prodavatelj ili, u slučaju stvari s digitalnim elementima, koje je dostavio prodavatelj ili dobavljač digitalnog sadržaja ili digitalne usluge.

(3) Prodavatelja ne obvezuju izjave iz stavka 2. točke 4. ovoga članka ako dokaže da nije znao niti je mogao znati za tu izjavu, ili da je do trenutka sklapanja ugovora javna izjava bila ispravljena na jednak ili usporediv način kao i kada je dana, ili da ta javna izjava nije mogla utjecati na donošenje odluke o kupnji.

(4) Kod potrošačkih ugovora nedostaci iz stavka 2. točke 1. do 4. ovoga članka ne postoje ako je, u trenutku sklapanja ugovora, potrošač bio posebno obaviješten da određeno obilježje stvari odstupa od kriterija koji se koriste za određivanje nedostataka navedenih u stavku 2. točkama 1. do 4. ovoga članka i ako je potrošač to izričito i zasebno prihvatio prilikom sklapanja ugovora.

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.

Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.

Kad je zbog nekog nedostatka došlo do popravka stvari, isporuke druge stvari, zamjene dijelova i slično, navedeni rokovi počinju teći od predaje popravljene stvari, izvršene zamjene dijelova i slično.

U obavijesti o nedostatku stvari kupac nije dužan potanje opisati nedostatak i pozvati prodavatelja da pregleda stvar, osim ako se radi o trgovačkom ugovoru.

Ako obavijest o nedostatku koju je kupac pravodobno poslao prodavatelju preporučenim pismom, brzojavom, telefaksom ili na neki drugi pouzdan način, zakasni ili uopće ne stigne prodavatelju, smatra se da je kupac ispunio svoju obvezu da obavijesti prodavatelja.

 

PRAVA KUPCA


Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku ovlašten je:

1) zahtijevati od prodavatelja uklanjanje nedostatka,

2) zahtijevati od prodavatelja predaju druge stvari bez nedostatka,

3) zahtijevati razmjerno sniženje cijene,

4) izjaviti da raskida ugovor.

 

Prilikom ostvarivanja prava na uklanjanje nedostatka kupac ima pravo izbora između popravka i zamjene stvari, osim ako bi odabrani način uklanjanja nedostatka bio nemoguć ili ako bi njime u odnosu na drugi način uklanjanja nedostatka prodavatelju nastali nerazmjerni troškovi uzimajući u obzir sve okolnosti, a osobito vrijednost stvari bez nedostatka, značaj nedostatka i pitanje može li se popravak odnosno zamjena obaviti bez znatnih neugodnosti za kupca.

Prodavatelj je ovlašten odbiti uklanjanje nedostatka ako su popravak i zamjena nemogući ili bi mu time bili prouzročeni nerazmjerni troškovi uzimajući u obzir sve okolnosti, a osobito vrijednost stvari bez nedostatka, značaj nedostatka i pitanje može li se popravak odnosno zamjena obaviti bez znatnih neugodnosti za kupca.

Kupac ima pravo na sniženje cijene ili na raskid ugovora tek ako prodavatelj nije uklonio nedostatak, ili je to odbio učiniti ili nije uklonio nedostatak u skladu s člankom 410.a stavcima 2. i 3. ovoga Zakona, ako nedostatak postoji unatoč pokušaju prodavatelja da ga ukloni odnosno ako je prodavatelj izjavio da neće ukloniti nedostatak ili iz okolnosti očito proizlazi da neće ukloniti nedostatak u razumnom roku ili bez znatnih neugodnosti za kupca te ako je nedostatak tako ozbiljan da opravdava trenutačno sniženje cijene ili raskid ugovora.

Ako je nedostatak neznatan, kupac nema pravo na raskid ugovora, ali mu pripadaju druga prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke uključujući i pravo na popravljanje štete.

Teret dokaza da je nedostatak neznatan je na prodavatelju.

Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj.

Popravak ili zamjena stvari s nedostatkom provode se besplatno, u razumnom roku od trenutka kada je kupac obavijestio prodavatelja o nedostatku te bez znatnih neugodnosti za kupca uzimajući u obzir prirodu stvari i svrhu za koju je kupcu ta stvar bila potrebna.

Prilikom popravka ili zamjene kupac je obvezan staviti stvar na raspolaganje prodavatelju, a prodavatelj ju je obvezan preuzeti i snositi troškove preuzimanja.

Ako je stvar s nedostatkom, koja je bila instalirana odnosno montirana na način koji je u skladu s njezinom prirodom i namjenom prije nego što se nedostatak pojavio, potrebno popraviti ili zamijeniti, obveza uklanjanja nedostatka uključuje obvezu uklanjanja stvari s nedostatkom i instalaciju odnosno montažu zamjenske ili popravljene stvari ili obvezu snošenja troškova tog uklanjanja i instalacije odnosno montaže.

U slučaju zamjene stvari potrošač nije dužan platiti za uobičajenu upotrebu zamijenjene stvari tijekom razdoblja prije njezine zamjene.

Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da prodavatelj neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad kupac zbog zakašnjenja prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor.

Ako bi način uklanjanja nedostatka, odnosno predaja druge stvari bez nedostatka imao za posljedicu znatne neugodnosti za kupca, on ima pravo raskinuti ugovor ili zahtijevati razmjerno sniženje cijene.

Kupac gubi pravo da raskine ugovor zbog nedostatka stvari kad mu je nemoguće vratiti stvar ili je vratiti u stanju u kojem ju je primio.

Ipak kupac može raskinuti ugovor zbog nekog nedostatka stvari ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena zbog nedostatka koji opravdava raskid ugovora, ili zbog nekog događaja koji ne potječe od njega niti od neke osobe za koju on odgovara.

Isto vrijedi ako je stvar potpuno ili djelomično propala ili oštećena pri ispunjenju obveze kupca da pregleda stvar, ili ako je kupac prije nego što je otkriven nedostatak potrošio ili izmijenio jedan dio stvari u tijeku njezine redovite uporabe te ako je oštećenje ili izmjena bez značenja.

 

POVRAT ROBE


Savjetujemo da prije potpisivanja dostavnog lista ne preuzimate paket, već ga u prisustvu dostavljača otvorite i provjerite vanjski izgled naručene robe u paketu, a pogotovo ukoliko paket pokazuje vidna oštećenja. Ako roba ima vidna oštećenja, nedostatke ili se radi o robi koju niste naručili molimo da paket ne preuzimate – dostavljač će ga vratiti nama, a naša korisnička podrška kontaktirat će vas kako biste dogovorili novu dostavu ispravne robe.

Za povrat, zamjenu ili reklamaciju budite slobodni kontaktirati nas na telefon +385 52 663 293 ili e-mail: info@automatic-servis.hr, prodaja@automatic-servis.hr.

U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Automatic servis d.o.o. ima pravo odbiti povrat novca u potpunosti.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko se utvrdi da je proizvod oštećen ili je na bilo koji način umanjena njegova vrijednost, izvršit će se povrat novca u iznosu vrijednosti oštećenog/korištenog proizvoda.

Trošak povrata robe u slučaju neosnovane reklamacije snosi kupac.

U slučaju da je reklamacija “lažna” i neutemeljena, trošak dijagnostike i slanja robe sa servisa snosi kupac.

Automatic Servis d.o.o. zadržava pravo nadoknade troškova nastalih u procesu povrata koji nije opravdan, tj. kada je isporučena roba ona koja je i naručena te nema nikakva oštećenja, nedostatke ili neispravnosti.

Svi proizvodi, usluge i ostali artikli na stranicama Automatic servis d.o.o. su vlasništvo Automatic Servis d.o.o. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on naveo, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog potrošača, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada roba bude predana u posjed prijevozniku.

Ukoliko nije drugačije regulirano ovim uvjetima, na ove odnose se primjenjuju Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obveznim odnosima.

 

UVJETI POVRATA


Uvjet raskida navedenog Ugovora je da kupljena roba nije korištena. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, dobavljač će po primitku vraćene robe u skladištu izvršiti procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca kupcu biti isplaćen. Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe. Troškove povrata proizvoda snosi kupac.

 

RJEŠAVANJE SPOROVA


Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 19/22) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18, 126/21), Zakonu o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14, 32/19).

 

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI – POTROŠAČKI UGOVORI


Pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili sklopljenog na daljinu imaju potrošači, u roku 14 dana od dana primitka pošiljke..

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku. U tom smislu, naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja i prije nego što je poslana na dostavnu adresu.

Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju, a može biti dostavljena kao pismo poslano poštom ili elektroničkom poštom. Potrebno je ispuniti Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu kojeg možete preuzeti na ovome linku u pdf formatu, a možete ga ispuniti elektronskim putem ili fizički nakon printanja. Nakon što ispunite Obrazac za raskid ugovora, isti nam dostavite putem e-mail adrese: info@automatic-servis.hr ili poštom na adresu Naselje Baraka 7, 52420 Buzet. Nakon toga kontaktirat ćemo vas i dogovoriti s Vama detalje povrata.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko se utvrdi da je proizvod oštećen ili je na bilo koji način umanjena njegova vrijednost, izvršit će se povrat novca u iznosu vrijednosti oštećenog/korištenog proizvoda.

Potrošač snosi izravne troškove povrata robe.

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučajevima izričito određenim Zakonom o zaštiti potrošača.

Zabrana plaćanja unaprijed

Tijekom roka za jednostrani raskid ugovora zabranjeno je zahtijevati od potrošača bilo kakvo plaćanje unaprijed. Zabrana se odnosi na bilo koju naknadu, uključujući plaćanje, davanje jamstava, rezervaciju novca na računima, izričito priznanje duga itd.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

Za Automatic servis d.o.o., Naselje Baraka 7, 52420 Buzet / info@automatic-servis.hr, 052/663-293

Ja, _________________________ (ime i prezime potrošača) iz____________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj)  ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:  _________________________________ (upišite naziv artikla naveden na računu) prema broju računa ili broju narudžbe ____________________________ (upišite broj dokumenta)  primljene dana _____________________ (upišite datum).

U ____________ (mjesto) dana ___________ (datum).

__________________________

Potpis potrošača

 

 

PISANI PRIGOVOR POTROŠAČA


Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da pisani prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu:

– podnijeti u našem sjedištu na adresi: Naselje Baraka 7, 52420 Buzet

– dostaviti poštanskim putem na adresu: Automatic servis d.o.o. Naselje Baraka 7, 52420 Buzet

– poslati putem e-maila na: prodaja@automatic-servis.hr, info@automatic-servis.hr

U pisanom prigovoru molimo napišite Vaše ime i prezime, te adresu za dostavu odgovora.

Na pisani prigovor očitovat ćemo se u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

 

4. IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

Automatic servis d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Automatic servis d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Automatic servisa d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Automatic servis d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.), Automatic servis d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na web stranicu web shop-a automatic-servis.hr te na sve stranice unutar automatic-servis.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na automatic-servis.hr domeni, za koje stranice automatic-servis.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice automatic-servis.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Automatic servis d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

 

Zaštita osobnih podataka


Prodavatelj je svjestan činjenice da su mnogi potrošači i ostali korisnici koji posjećuju naše internetske stranice zabrinuti za podatke koje su dostavili on-line, te se pitaju kako se isti čuvaju i koriste.

“Osobni podaci” označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”).

Pravila zaštite osobnih podataka na internetskim stranicama WEB SHOP-a

 • Želimo naglasiti da posjetom našim internetskim stranicama svi Vaši osobni podaci ostaju povjerljivi, osim ako ih svojom voljom ne želite otkriti.
 • Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo za svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.
 • Prilikom prikupljanja osobnih podataka obvezujemo se poštovati odredbe pozitivnih propisa vezanih na zaštitu osobnih podataka, a posebice Opće uredbe o zaštiti podataka (“GDPR”).
 • Molimo Vas pročitajte sve informacije u nastavku i ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima zaštite osobnih podataka ili želite s nama podijeliti svoja iskustva na ovoj internetskoj stranici, javite nam na e- mail: info@automatic-servis.hr
 • Ako ste maloljetni, ne šaljite nam svoje osobne podatke!

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima, a posebice u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (“GDPR”), i to kako bismo Vam npr. mogli poslati izmjene i novosti elektronskom poštom, uključiti vas u sudjelovanje u nagradnim igrama te obavijestiti pobjednika, odaslati publikacije, brošure i drugi promidžbeni materijal ili odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole, zakona ili radi ostvarenja legitimnog interesa Voditelja obrade, kao na primjer kada obrađujemo vaše podatke za potrebe izravnog marketinga radi oglašavanja naših proizvoda ili usluga („komercijalna komunikacija“), putem elektroničke ili drugih oblika komunikacije. U određenim slučajevima će prikupljanje Vaših osobnih podataka biti nužno radi izvršenja ugovora između Vas i Prodavatelja, na primjer prilikom kupovine proizvoda u našem WEB SHOP-u, kako bismo vam mogli dostaviti proizvod na zatraženu adresu dostave i sl.

 

Obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

 1. Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za otvaranje korisničkog računa na internetskim stranicama WEB SHOP-a i/ili za članstvo u programima lojalnosti Prodavatelja, poput „loyalty programa vjernosti“;
 2. Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za naručivanje proizvoda na WEB SHOP-u odnosno njihovu isporuku/dostavu na zatraženu adresu;
 3. Podaci o kupnji putem WEB SHOP-a, npr. kupljeni proizvodi, iznos računa, odabrani način plaćanja, učestalost kupnje;
 4. Podaci iz korespondencije korisnika s Voditeljem obrade (uključujući njihov sadržaj);
 5. Podaci o interakciji korisnika s internetskim stranicama WEB SHOP-a koji se prikupljaju korištenjem kolačića (eng. Cookies). Detalje o tehnologiji kolačića i njihovoj upotrebi na ovim internetskim stranicama potražite u Pravilima o kolačićima.

Putem ove internetske stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja i poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.

Ne prikupljamo i ne koristimo osobne podatke maloljetnih osoba (u okviru razumnih granica ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika), osim uz izričitu suglasnost roditelja ili staratelja. Ukoliko ste maloljetni, molimo Vas da nam ne šaljete svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail ili druge podatke koji bi Vas mogli pomoći identificirati), jer ćemo obradu takve komunikacije morati odbiti. Ukoliko bi usprkos tome uslijedila uspostava kontakta na zahtjev maloljetne osobe, u slučaju prenošenja osobnih podataka od strane maloljetne osobe, Prodavatelj izričito odbija zaprimanje bilo kakvih zahtjeva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namjere kontakta.

Prodavatelj obrađuje osobne podatke za sljedeće svrhe:

1.1. Otvaranje korisničkih profila na internetskim stranicama WEB SHOP-a i/ili članskih profila

1.2. Obrada narudžbi putem online trgovine i isporuka/dostava naručenih proizvoda na adresu koju je korisnik naznačio;

1.3. Pružanje različitih pogodnosti članovima programa lojalnosti Prodavatelja;

1.4. Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije ili tradicionalnom poštom odnosno kurirskom dostavom (u limitima Vaše suglasnosti);

1.5. Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima organiziranim od strane Prodavatelja. Detalje o ovoj vrsti obrade potražite u odjeljku – Ankete, upitnici i promocije;

1.6. Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.;

1.7. Izrada različitih izvještaja / statistika o načinu korištenja web stranice i usluga koje nudi, uključujući o tome kako su izvršeni ugovori s Prodavateljem;

1.8. Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Prodavatelja.

 

Prava ispitanika


Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nude internetske stranice WEB SHOP-a, ili onemogućiti dobivanje informacija o proizvodima/uslugama u ponudi Prodavatelja.

Slanjem osobnih podataka Prodavatelju ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz zbirke ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

U mjeri u kojoj se obrada Vaših osobnih podataka temelji isključivo na Vašoj privoli, imate niz prava, uključujući:

 1. a) Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima.
 2. b) Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka.

Registrirani korisnici u svakom trenutku imaju pristup svojim podacima i mogu ih urediti/izmijeniti izravno putem korisničkog računa.

 1. c) Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose.

Registrirani korisnici u svakom trenutku mogu sami obrisati svoj korisnički račun.

 1. d) Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka.

Ukoliko želite samo promijeniti postavke privole za komercijalnu komunikaciju, isto možete u svakom trenutku samostalno urediti unutar svojeg korisničkog profila.

 1. e) Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.

Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na niže navedenu kontakt adresu.

 1. f) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, 10 000 Zagreb, mail: azop@azop.hr, broj telefona: 00385 (0)1 4609-000.

Ovisno o zahtjevu korisnika/ispitanika, Prodavatelj se obvezuje:

 1. Potvrditi korisniku da li obrađuje ili ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na tog korisnika/ispitanika,
 2. Ispraviti ili izbrisati, bez naknade i bez odgađanja, osobne podatke koji se odnose na korisnika/ispitanika,
 3. Ograničiti ili prestati s obradom osobnih podataka korisnika/ispitanika.

 

Kontakt


Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka, kao i radi ostvarenja ranije navedenih prava i zahtjeva, možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka Prodavatelja, slanjem email poruke na: info@automatic-servis.hr, ili poštom na adresu našeg sjedišta: AUTOMATIC SERVIS d.o.o., Naselje Baraka 7, 52420 Buzet.

Prodavatelj ne odgovara na anonimne zahtjeve.

 

Intelektualno vlasništvo


Sadržaj ovih internetskih stranica zaštićen je autorskim pravom koje pripada Prodavatelju ili je ustupljen Prodavatelju a u vlasništvu je trećih osoba. Prodavatelju također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Nadalje, ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i druge sadržaje intelektualnog vlasništva u posjedu Prodavatelju. Ne smijete smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji za upotrebu bez ograničenja. Nije dopušteno umnožavanje sadržaja ovih internetskih stranica.

 

Komuniciranje podataka prema trećim stranama


Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim internetskim stranicama nikome različitom od Prodavatelja bez Vaše privole, osim:

– u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,

– u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka,

– u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,

– u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke te zatražite osobno iste,

– u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa.

Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.

Prodavatelj može neke ili sve Vaše osobne podatke otkriti sljedećim primateljima, na način kako je dalje navedeno:

 1. Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime i za račun Prodavatelja, odnosno suradnicima ili dobavljačima neophodnim za pružanje i održavanje usluga koje se pružaju putem ovih internetskih stranica (npr. pružatelji usluga izrade i održavanja internetskih stranica, pružatelji usluge dostave naručenih proizvoda ili promotivnih materijala, dobavljači u pripremi marketinških kampanja i sl., suradnici ili pružatelji usluga koji najbolje mogu odgovoriti na Vaša pitanja i sl.).
 2. Pravnom sljedniku ili sljednicima, u slučaju statusnih promjena uslijed podjele, pripajanja, restrukturiranja ili drugog prijenosa kontrole u društvu.
 3. Drugim primateljima kojima je Prodavatelj ovlašten ili obavezan otkriti osobne podatke pojedinaca na temelju važećih propisa.

 

Slike i video


Sve fotografije, slike, video, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internetskim stranicama isključivo su vlasništvo Prodavatelja. Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na internetskim stranicama pripada Prodavatelju. Sva prava su pridržana. Dopuštenje se daje subjektima radi korištenja tih materijala isključivo u promidžbene, uredničke i informativne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Drugačija upotreba materijala s Prodavateljevih internetskih stranica nije dopuštena. Također, nije dopuštena upotreba bilo kojeg materijala s ovih internetskih stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definirano dopuštenje i način korištenja ovih internetskih stranica ne smije se prenositi, podugovarati ili dodjeljivati i svaki namjeravani i pokušani prijenos, podugovaranje ili dodjeljivanje smatrat će se ništavnim. Korištenjem materijala s internetskih stranica, medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva.

Prodavatelj će uložit razuman napor kako bi se na njegovim internetskim stranicama objavljivali točni i aktualni podaci, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih, kao što i ne daje pravo prigovora u tom smislu.

Prodavatelj ne jamči da će ove internetske stranice uvijek biti dostupna i raspoloživa, te da neće sadržavati pogreške ili viruse. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ovih internetskih stranica na svoju vlastitu odgovornost.

Prodavatelj ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela ovih internetskih stranica , ili sadržaja koji su na njoj objavili ili dodali drugi korisnici.

Medijski subjekti i ostali korisnici koji koriste ove internetske stranice prihvaćaju obeštetiti Prodavatelja za bilo kakva i sva potraživanja, troškove, štete ili odgovornosti koje nastaju nesavjesnim korištenjem materijala s internetskih stranica od strane istog korisnika, uključujući i bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, posebnu ili posljedičnu štetu.

 

Poruke e-pošte


Kada nam pošaljete elektronsku poštu (putem e-mail poruke s pitanjem, komentarom, prigovorom, savjetom ili sl., ili putem obrasca za kontakt na internetskoj stranici) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, upotrijebit ćemo te podatke u svrhu ispunjenja Vašeg zahtjeva. Možda ćemo Vaš e-mail kao i poruku/zahtjev koji ste nam uputili poslati drugim suradnicima ili dobavljačima koji će moći najbolje odgovoriti na Vaše pitanje.

Svi djelatnici i poslovni partneri Prodavatelja odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

 

Ankete, upitnici i natječaji


Povremeno na našim stranicama provodimo ankete i upitnike. Tako prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe Prodavatelja. Ako na našim stranicama ili s nama povezanim društvenim mrežama objavimo rezultate anketa, oni će biti isključivo zbirni i neće sadržavati nikakve osobne podatke.

Prodavatelj ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

Pravila o kolačićima – Kolačići


Internetske stranice WEB SHOP-a koriste tzv. kolačiće (eng. „cookies“) kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Više o informacija možete saznati u našim Pravilima zaštite osobnih podataka te na stranici Upravljanje kolačićima.

Korištenjem internetske stranice WEB SHOP-a smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, a kako bi se korisniku mogla pružiti što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na internetske stranice WEB SHOP-a (ovisno o trajanju kolačića).

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

 1. Kolačići neophodni za funkcionalnost internetskih stranica WEB SHOP-a

Određeni kolačići su neophodni kako bi korištenje internetskih stranica WEB SHOP-a i njegovih osnovnih usluga i značajki bilo moguće. Bez ovih kolačića, na primjer, nećete moći pristupiti određenim sigurnim područjima ili pratiti svoju košaricu za online kupovinu. Ovi se kolačići ne mogu onemogućiti.

Koristimo sljedeće neophodne kolačiće:

ASP.NET_SessionId             Kolačić sesije aplikacije.

MojaTrgovina.AnonymousUser      Svrha je prepoznati neregistriranog korisnika (kako korisnik ne bi morao iznova unositi adresu e-pošte, adresu itd.).

MojaTrgovina.AuthShopUser          Svrha je prepoznati registriranog i prijavljenog korisnika.

MojaTrgovina.CookiePolicyAccepted             Kolačić koji potvrđuje prihvaćanje kolačića.

MojaTrgovina.OptionalCookiesDenied          Svrha je pohraniti korisnikove preferencije o onemogućavanju opcionalnih kolačića.

MojaTrgovina.SSOLocal.CustomerID              Svrha je prepoznati mrežne napade i parazitske korisnike te spriječiti napade. Ne koristi osobne podatke korisnika.

rememberMe     Kolačić za neregistrirane korisnike, sprema korisnikove preferencije o tome treba li web zapamtiti i unaprijed ispuniti korisnikove informacije u forme za izvršavanje narudžbe.

 

 1. Opcionalni kolačići

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju internetske stranice WEB SHOP-a , sa svrhom unapređenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost internetske stranice, a koje su Prodavatelju dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika) te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

Kada prvi put pristupite internetskim stranicama WEB SHOP-a, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje. Nastavkom pregledavanja internetskih stranica, prihvaćate korištenje kolačića.

U mjeri u kojoj se kolačići koriste temeljem Vaše privole, imate pravo u svakom trenutku povući ranije danu privolu za korištenje kolačića na ovoj internetskoj stranici, na poveznici Upravljanje kolačićima.

Korisnik internetskih stranica putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s internetskim stranicama WEB SHOP-a, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja internetskih stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem ovih internetskih stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

 

5. KONTAKT

Za sve komentare, upite ili reklamacije obratite nam se s povjerenjem, odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.

Telefon: +385 52 663 293, +385 52 866 020.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 07:00 do 15:00 sati, petkom od 07:00 do 14:00 sati.

E-mail: prodaja@automatic-servis.hr, info@automatic-servis.hr

Adresa: AUTOMATIC SERVIS d.o.o., Naselje Baraka 7, 52420 Buzet