UVJETI KUPNJE  

OPĆE ODREDBE
Internetska stranica www.automatic-servis.hr je u vlasništvu trgovačkog društva Automatic servis d.o.o.
Automatic servis d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.automatic-servis.hr  koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.automatic-servis.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.automatic-servis.hr u skladu s njima.
Pristup na internetske stranice www.automatic-servis.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke www.automatic-servis.hr koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Automatic servis d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u najkraćem mogućem roku.

OSNOVNI POJMOVI 
U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.automatic-servis.hr
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za posjet stranica Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici ma i valjanu narudžbu proizvoda osoba mora biti starija od 18 godina.
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
Automatic servis d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave.
Izrazi koji se koriste a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se na ženske i muške osobe.

CIJENA
Automatic servis d.o.o se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
Automatic servis će, sukladno svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.
Nakon isteka roka akcijske prodaje, Automatic servis d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
Podaci o proizvodima na www.automatic-servis.hr sačinjeni su temeljem interne baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Automatic servis posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

NARUČIVANJE

Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o potvrdi narudžbe (primitku elektroničke poruke koja sadrži ponudu kupca) i slanju paketa. 

Ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom prihvata ponude kupca, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 5 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) po primitku uplate kupoprodajne cijene, osim kod plaćanja proizvoda pouzećem. Ako kupac odabere način plaćanja pouzećem, ugovor o kupoprodaji je sklopljen trenutkom prihvata ponude, a proizvod će biti otpremljen dostavnoj službi u roku 5 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji. Proizvod će biti dostavljen kupcu na teritoriju Republike Hrvatske u roku od 8 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni).

Račun R1 kupac je dužan zatražiti prilikom ispunjavanja narudžbe, naknadni zahtjevi za R1 računom neće biti uvaženi..

Korisnici odnosno kupci su dužni prije početka korištenja web stranice www.automatic-servis.com (dalje: web stranice) vlasnika AUTOMATIC SERVIS d.o.o. upoznati se s Općim uvjetima poslovanja web stranice. Ukoliko imaju dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Opće uvjete poslovanja, mogu se obratiti na adresu e-pošte info@automatic-servis.hr.  Pristupanjem web stranici ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja korisnik prihvaća Opće uvjete poslovanja web stranice www.automatic-servis.com, kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetne web stranice te usluga koje se putem nje pružaju. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim, dužan je prestati koristiti web stranicu i usluge koje se putem nje pružaju.

UVJETI POSLOVANJA

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55. Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu. Prodavatelj je tvrtka Automatic servis d.o.o., Naselje Baraka 7, 52420 Buzet.

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike aparata u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Automatic servis d.o.o. zadržava pravo informirati Vas o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Ukoliko se naručeni proizvodi prodaju do zaprimanja uplate na naš račun obavijestit ćemo kupca te mu ponuditi sličan proizvod ili vratiti novac. U slučaju nemogućnosti isporuke traženih i uplaćenih artikala po ponudi ili web shop narudžbi trg. društvo Automatic servis d.o.o. obvezan je vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) koja je isti položio na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih artikala. Automatic servis d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Automatic servis d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Automatic servis d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje Automatic servis d.o.o.

Stranice www.automatic-servis.hr su u vlasništvu tvrtke Automatic servis d.o.o. Za vrijeme korištenja www.automatic-servis.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Automatic servis d.o.o. zadržava pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja sukladno zakonu u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

JAMSTVO I GARANCIJA

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod, te se u smislu čl. 42 st. 1. točka 6. Zakona o zaštiti potrošača kupac smatra na jasan i razumljiv način unaprijed obaviješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Automatic servis d.o.o.  se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe.
Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Automatic servis d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.
Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Automatic servisa d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Automatic servis d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.
Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Automatic servis d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.
Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shop-a automatic-servis.hr te na sve stranice unutar automatic-servis.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na automatic-servis.hr domeni, za koje stranice automatic-servis.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice automatic-servis.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.
Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Automatic servis d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.